אחסון אתרים הינו הבסיס המרכזי של עולם האינטרנט. שפע האתרים עם המידע בשפות שונות, לקהלים שונים, עם תכנים שונים, ונראה כי אין לדבר הזה סוף, ממש כמו עולם מקביל ומלא הכל מגיע מהשרתים השונים.
עם זאת, חשוב לדעת כי גם בעולם האינטרנט יש חוקיות מסוימת שיש לפעול על פיה, כדי שהמידע אכן ישותף על ידי הטכנולוגיה המדהימה הזו. אחסון אתרים הוא אחד השלבים החשובים בהקמת אתר אינטרנט והעלאתו. אחסון אתרים, או בשמו השני "הוסטינג", הוא מונח שרבים לא מבינים את משמעותו, בעיקר אם הם לא מתחום האינטרנט והמחשבים.
ברגע שבונים אתר המיועד לאינטרנט הוא דורש אירוח, משמע אחסון, בשביל שהוא אכן יעלה לרשת ולא יישאר במחשב בודד. אחסון אתרים נעשה על ידי שרתי אינטרנט.
איך איחסון אתרים מתבצע?
ברגע שמסיימים לבנות את אתר האינטרנט המבוקש, רוצים לשתף אותו עם שאר העולם.
בשביל להעלות אותו לאוויר צריך לרכוש שטח אחסון אתרים שימוקם על גבי שרת אינטרנט.
שרת אינטרנט הוא מחשב חזק מאוד שיכול לפעול ללא הפסקה ומספק שירותים למחשבים אחרים, ביניהם אירוח אתרים. משמעות הדבר היא קניית נפח גדול מספיק בכדי לאחסן את כל הקבצים שיש באתר.
תפקידו של השרת הוא למעשה לעשות את החיבור שבין האתר עצמו לרשת כולה.
אשל עזר מסביר שעולם אחסון האתרים מתחלק לכמה קבוצות עיקריות. חלקן חינמיות חלקן בתשלום, זה תלוי במערכת ההפעלה עליה האתר נבנה, ושפת התכנות שבה היא נבנתה. פרמטרים אלו משפיעים על בחירת מקום אחסון האתר, וחשוב להבין את היתרונות והחסרונות של כל דבר לפני שבוחרים אותו.